panele winylowe beton

Kierownice Ciecz wyplywa z wirnika z duza predkoscia

Kierownice Ciecz wypływa z wirnika z dużą prędkością; np. przy wysokości podnoszenia H = 50 m, prędkość bezwzględna C3 pj 20 misek, podczas gdy prędkość przepływu w rurociągu nie przekracza zwykle . Ct pj 3 misek. Dla uzyskania możliwie wysokiej sprawności pompy konieczne jest zmniejszenie prędkości C3 na c, z możliwie najmniejszymi stratami, przy jednoczesnej zamianie energii ruchu na energię ciśnienia. Do tego celu służą właśnie kierownice okalające wirnik. Rozróżniamy kierownice: a) bezłopatkowe, b) łopatkowe, c) kanały tłoczne spiralne i o stałym przekroju ...

Więcej »

Nowoczesna architektura : Interpretacje: Sympozjum Spotkań Promiscuous

Dzięki uprzejmości GSAPP Graduate School of Architecture, Planning and Preservation (GSAPP) na Columbia University odbędzie się Interpretacje: Promiscuous Encounters Syposium odbędzie się w piątek, 23 marca od godziny 12:00. 20:30. Promiscuous Encounters, które jest bezpłatne i otwarte dla publiczności, ma dwie główne ambicje: po pierwsze, zbadanie fascynującej rozmytości i produktywnej zależności między krytycznymi, kuratorskimi i koncepcyjnymi możliwościami architektury, w tym jak i gdzie przecinają się i pokrywają się, a po drugie, poszerzenie definicji tego, co oznaczają te te...

Więcej »

Ze swiata architektury - Instalacja "Riley Sunrise" dla szpitala Riley dla dzieci / PROJECTiONE

Wraz z budową Simon Family Tower, która wciąż jest w budowie w Szpitalu Dziecięcym Riley, instalacja do szpitala jest kompletna, po ponad roku w przygotowaniu. Zaprojektowany przez PROJECTiONE,. Riley Sunrise. został zaprojektowany z nadzieją, że super grafika może służyć jako przyjemne rozproszenie gości szpitala i prowadzić do dyskusji, które mogą ponownie skoncentrować rozmowę na czymś pozytywnym i podnoszącym na duchu. Więcej zdjęć i architektów. opis po przerwie. Wieża Simona Family Tower rozpoczęła się latem 2006 roku i zostanie ukończona do końca ro...

Więcej »

Stany zapalne i choroby serca

Dzięki uprzejmości Benjamina Halla i Michaela Lavance The Lavance Shade Screen, projekt zaprojektowany i zbudowany przez Benjamina Halla i Michaela Lavance, powstał z uznaniem dla klimatu pustynnego i jego surowych skutków dla konkretnych materiałów. Ta inspirująca i architektoniczna koncepcja doprowadziła do tego wyjątkowego i specyficznego regionalnie podejścia, polegającego na zapewnieniu bardzo potrzebnego odcienia do niestandardowego, domowego grilla i baru w pobliżu centrum Scottsdale w Arizonie. Więcej zdjęć i architektów. opis po przerwie. Zestaw stalowych ram wynurza się z z...

Więcej »
http://www.medycznie.edu.pl 751# , #wykładzina pcv biała , #olx ogrodzenia metalowe , #ipod reset , #płyta gk waga , #żarówki z czujnikiem ruchu castorama , #maja 2 , #aeris 350 , #architekci rzeszów , #digiprog ,