Skip to content

Budownictwo wczoraj i dzis : Ekran Lavance Shade / Benjamin Hall & Michael Lavance

2 miesiące ago

497 words

Dzięki uprzejmości Benjamina Halla i Michaela Lavance The Lavance Shade Screen, projekt zaprojektowany i zbudowany przez Benjamina Halla i Michaela Lavance, powstał z uznaniem dla klimatu pustynnego i jego surowych skutków dla konkretnych materiałów.
Ta inspirująca i architektoniczna koncepcja doprowadziła do tego wyjątkowego i specyficznego regionalnie podejścia, polegającego na zapewnieniu bardzo potrzebnego odcienia do niestandardowego, domowego grilla i baru w pobliżu centrum Scottsdale w Arizonie.
Więcej zdjęć i architektów.
opis po przerwie.
Zestaw stalowych ram wynurza się z ziemi i owija ze wschodu na zachód prostą paraboliczną geometrią strukturalną, pozwalając użytkownikowi na chodzenie dookoła i siedzenie za ladą kuchenną.
Na osi północ-południe cała struktura pochyla się w stosunku do wysokiego słońca w Arizonie.
Przymocowane do stalowych ram są odzyskane drewniane segmenty, które zostały wyrzucone i uniesione do góry.
Umieszczenie segmentów drewnianych różni się wysokością w zależności od związku z widocznymi widokami spod struktury cienia i dobowego ruchu słońca, od którego należy zapewnić cień.
Dzięki uprzejmości Benjamina Halla i Michaela Lavance Projekt ten doszedł do skutku dzięki stosunkom między projektantem a architektem, które uzgodnili; w połączeniu wykonali wszystkie aspekty konstrukcyjne w celu utrzymania kosztów w zakresie.
Ćwierćcalową blachę stalową walcowano na gorąco za pomocą strumienia wodnego na małe segmenty z powodów związanych z wysyłką, a elementy spawano ponownie w trzech dużych łukach w miejscu zamieszkania.
Odzyskane drewno zostało zgrane w dwóch różnych rozmiarach i grubościach, również jako środek do osiągnięcia określonego efektu, przy jednoczesnej minimalizacji kosztów.
Listwy różnią się grubością i odstępami, a na górze znajduje się gęsta porowatość, która blokuje pustynne słońce.
Dzięki uprzejmości Benjamina Halla i Michaela Lavance Aby uzyskać mocniejsze wizualne połączenie z rezydencją, zrekultywowane listwy z drewna powoli stają się cienkie na wysokości oczu.
Cięcie płyt TREX na cienkie, giętkie paski, górna powierzchnia konstrukcji stalowej została wyłożona i przykręcona w kilku miejscach, zmniejszając dodatkowy nacisk na drewno, który byłby spowodowany rozszerzaniem i kurczeniem się stali, a także służył jako listwa przybijaka do drewna i buforująca ruch stali z drewna.
Dzięki uprzejmości Benjamin Hall & Michael Lavance Stal pozostanie niezabezpieczona i z czasem zestarzeje się na rdzawoczerwoną, natomiast drewno zmięknie i zmieni się w łagodną szarość.
Ożywiony ostatecznym wynikiem tego projektu, właściciel rozważa teraz tę pierwszą fazę znacznie większego planu, aby wprowadzić to, co było banalnym podwórkiem, w żywe przedłużenie życia na świeżym powietrzu.
Mam nadzieję, że wkrótce będzie ich więcej.
Dzięki uprzejmości Benjamin Hall & Michael Lavance Projektuj i buduj Team: Benjamin Hall & Michael Lavance Lokalizacja: Scottsdale, Arizona, Stany Zjednoczone Klient: Michael Lavance
[więcej w: fotowoltaika opinie, projekt sklepu spożywczego samoobsługowego, wylewka samopoziomująca wydajność ]

Powiązane tematy z artykułem: fotowoltaika opinie projekt sklepu spożywczego samoobsługowego wylewka samopoziomująca wydajność